Valg af databaseløsning?

Er Excelarket ved at vokse jer op over ørerne eller har I behov for et nyt administrativt værktøj, så har valg af platform stor betydning for både økonomi og fremtidsaspekter.

Ofte vil tanken falde på en web-app eller en mobil/tablet-app, da man derved har adgang til den, uanset hvor man er i verden. Realiteten er dog, at man sjældent arbejder fornuftigt i en mobilapp og at web-apps ofte er langsomme og omstændige at indtaste og søge data i.

Make IT Easy vil ofte anbefale en Access-løsning, da Access er et alsidigt, fleksibelt, stabilt og gennemtestet værktøj, som samtidig er langt billigere at udvikle i, end både andre Windowsløsninger samt web- og mobil-løsninger.

Dertil kommer, at Access har den store fordel, at de fleste – med lidt øvelse – selv kan lave udtræk og forespørgsler på data. I andre løsninger er dette ofte ikke muligt, uden at skulle have fat i en konsulent.

 

Access til store og tunge programmer?

Er der flere end 10-20 samtidige brugere eller har man store datamængder, vil man ofte flytte data til en SQL Server (Backend) og beholde Access som brugergrænseflade. Derved bevarer man Access’ fleksibilitet og intuitive grænseflade, samtidig med, at performance og sikkerhed er i top.

Læs i øvrigt om fordele og ulemper ved Accees her.

 

Vores konsulenter har udviklet Access applikationer siden Access kom frem i 1993. Det gør, at vi har nogle af landets dygtigste Access-udviklere.

Access er en af Make IT Easy’s kernekompetencer.

Make IT Easy har leveret Access-ydelser til mere end 400 kunder. Og nogle har været kunde hos i mere end 20 år.

Flere af vores Access-konsulenter har arbejdet på fuldtid med Access siden programmet blev lanceret i 1993 med version 1.0.
Når man har arbejdet mere end 30 år med et program, så har man været i alle krogene og man kender alle finurlighederne og de indbyggede bugs. Man kender også genvejene og begrænsningerne og vil derfor sjældent have behov for at skulle undersøge om en funktionalitet er mulig eller ej.
Og når man har udviklet applikationer gennem så mange år, så får man automatisk også oparbejdet et stort bibliotek af funktioner og moduler, som kan genbruges i nye applikationer.
Det kommer vores kunder til gode på flere måder:

 • Udviklingstiden bliver kortere (og billigere).
 • Metoderne er kendte og gennemtestet hos andre kunder, således at fejl og ændringer begrænses.
 • Flere af de smarte funktioner har vi lagt ud på vores Download-side, så alle kan hente dem og benytte dem i egne applikationer. Disse funktioner har vi fået meget stor ros for (de viste funktioner har dog nogle år på bagen, hvilket ses på designet).

Vi tilbyder:

Så ønsker I assistance til et eksisterende eller nyt Access-projekt, så er I i sikre hænder hos Make IT Easy.
Vi kan være behjælpelige med f.eks.:

 • Udvikling af alle slags administrations databaser. F.eks. CRM, lagerstyring, produktionsstyring, analyseredskaber m.m.
 • Tilføjelser eller vedligeholdelse af eksisterende applikationer
 • Integration med f.eks. Outlook, Word eller Excel
 • Udvikling af professionelle rapporter og diagrammer
 • Opgradering til nyere versioner
 • Upsizing af desktop-database til f.eks. SQL server
 • GDPR-tilpasning
 • Projektledelse og -deltagelse
 • Rådgivning
 • Dataanalyse
 • Strukturering, normalisering, validering og konvertering af data
 • Opsætning, implementering og vejledning af sikkerhed i Access, SQL server, m.fl. (læs evt vores artikelpå Eksperten.dk (kræver gratis oprettelse af brugerlogin)

Eksempler på kunder, som har fået udviklet Access-databaser:

Access
Lind & Risør
Make IT Easy har gennem de sidste 17 år stået for udvikling og support af et stort CRM-system i Access og SQL Server.
Coop Danmark Logistik
Coop har fået udviklet et stort budgetprogram til budgettering af løn- og kørselsudgifter, et
vedligeholdelsesprogram (Access/ Excel) samt ydet support på en række andre applikationer.

Juridisk Fakultet
Make IT Easy har udviklet en stor kursus- og instruktør-database til planlægning og lønafregning. Systemet er en Access/SQL Server-applikation.