Access-apps – fordele og ulemper

Access er et fremragende værktøj til at udvikle skræddersyet administrationsprogrammer i

Mulighederne ved Access er nærmest uendelige. Hos Make IT Easy har vi lavet hundredevis af applikationer til alverdens formål gennem de sidste 25 år. Bla.:

 • Kursusadministration (kurser/kursister/instruktører)
 • Produktionsstyring (planlægning og afvikling)
 • Lagerstyring
 • CRM (kunde og salgsprogram)
 • Personaledatabase (HR-program til løn/fravær/udleverede effekter/pårørende m.m.)
 • Budgetplanlægning (budgetteret/realiseret og korrigeret budgetter)
 • Logistik-planlægning
 • Lønadministration
 • Timeregistrering
 • Forecasting
 • Analyseværktøjer
 • Performance-registrering
 • Kompetence-database (registrering af kompetencer/niveau/anciennitet)
 • Rejsedatabase (komplet CRM-system til rejsebureauer)

Et “hurtigt” udviklingsværktøj

Access er et værktøj, som er hurtigt at udvikle i, da programmet er designet til at vise og håndtere store/større datamængder som f.eks. en produktion, et lager eller en masse kursister. Dette betyder lavere udviklingsomkostninger og lavere vedligeholdelsesomkostninger i forhold til f.eks. en web-baseret løsning. En udvikler skal typisk bruge 2-3 gange så lang tid på at lave en web-app, i forhold til en Access-app. En mobil-app tager endnu længere tid.

Forespørgselsdesigner

Forespørgselsgenerator

En anden fordel ved Access er, at man – selv med begrænset kendskab til programmet – ret nemt selv kan lave udtræk af data efter egne kriterier med træk-og-slip. Og efter kort introduktion, kan man ofte selv tilføje nye felter eller lave nye flotte rapporter.

Windows-app kontra web-app

Access er et Windows-baseret program. Det betyder, at man – som udgangspunkt – kun kan åbne det vha en PC, som er koblet på samme netværk, som Access-databasen ligger på. I praksis kan man dog åbne det vha. fjernskrivebord og derved få fuld adgang til programmet – selv fra en mobilenhed ved swimmingpoolen i Spanien.

Vi har alle prøvet at vente på, at en web-side bliver loadet. Dette gælder de fleste web-sider. Og hvis der samtidig er store datamængder involveret, tager det endnu længere tid. Denne forsinkelse oplever man ikke på samme måde med en Windows-app. Her er det kun data-behandlingen, som tager tid, og på et LAN-netværk går det jo hurtigt i dag. Så man vil ofte opleve, at Windows-programmer “flyver” afsted i forhold til web-apps.

SQL Server

Access bliver ofte kritiseret for, at det ikke er optimalt, hvis der er meget store datamængder eller mange samtidige brugere. Men dette er ikke rigtigt, da man i dette tilfælde vil vælge at flytte backenden (dataene) til en databaseserver som f.eks. MS SQL Server eller en Oracle Server (præcis som man ellers skulle gøre, hvis man i stedet ville lave en web-app eller mobil-app). Derved bliver de tunge processor-opgaver lagt på en server i stedet for hos brugeren. Dette giver væsentlig bedre performance, end både Web-apps og mobil-apps, såfremt programmet er bygget korrekt op. Og til almindelige små og mellemstore databaser er SQL Serveren faktisk gratis i mange tilfælde.

Som nævnt andet steds, råder vi over nogle af landets dygtigste Access-udviklere. Kontakt os derfor gerne, hvis du ønsker et tilbud eller en uforpligtende snak om mulighederne.

Eksempler på kunder, som har fået udviklet Access-databaser:

Access
Lind & Risør
Make IT Easy har gennem de sidste 17 år stået for udvikling og support af et stort CRM-system i Access og SQL Server.
Coop Danmark Logistik
Coop har fået udviklet et stort budgetprogram til budgettering af løn- og kørselsudgifter, et
vedligeholdelsesprogram (Access/ Excel) samt ydet support på en række andre applikationer.

Juridisk Fakultet
Make IT Easy har udviklet en stor kursus- og instruktør-database til planlægning og lønafregning. Systemet er en Access/SQL Server-applikation.

DuPont Nutrition & Biosciences

Make IT Easy har leveret et stort Access-system til DuPont Nutrition & Bioscience.