Access-apps – fordele og ulemper
Access er et fremragende værktøj til at udvikle skræddersyet administrationsprogrammer i
Mulighederne ved Access er nærmest uendelige. Hos Make IT Easy har vi lavet hundredevis af applikationer til alverdens formål gennem de sidste 25 år. Bla.:
- Kursusadministration (kurser/kursister/instruktører)
- Produktionsstyring (planlægning og afvikling)
- Lagerstyring
- CRM (kunde og salgsprogram)
- Personaledatabase (HR-program til løn/fravær/udleverede effekter/pårørende m.m.)
- Budgetplanlægning (budgetteret/realiseret og korrigeret budgetter)
- Logistik-planlægning
- Lønadministration
- Timeregistrering
- Forecasting
- Analyseværktøjer
- Performance-registrering
- Kompetence-database (registrering af kompetencer/niveau/anciennitet)
- Rejsedatabase (komplet CRM-system til rejsebureauer)
Et “hurtigt” udviklingsværktøj
Access er et værktøj, som er hurtigt at udvikle i, da programmet er designet til at vise og håndtere store/større datamængder som f.eks. en produktion, et lager eller en masse kursister. Dette betyder lavere udviklingsomkostninger og lavere vedligeholdelsesomkostninger i forhold til f.eks. en web-baseret løsning. En udvikler skal typisk bruge 2-3 gange så lang tid på at lave en web-app, i forhold til en Access-app. En mobil-app tager endnu længere tid.

Forespørgselsgenerator
En anden fordel ved Access er, at man – selv med begrænset kendskab til programmet – ret nemt selv kan lave udtræk af data efter egne kriterier med træk-og-slip. Og efter kort introduktion, kan man ofte selv tilføje nye felter eller lave nye flotte rapporter.
Windows-app kontra web-app
Access er et Windows-baseret program. Det betyder, at man – som udgangspunkt – kun kan åbne det vha en PC, som er koblet på samme netværk, som Access-databasen ligger på. I praksis kan man dog åbne det vha. fjernskrivebord og derved få fuld adgang til programmet – selv fra en mobilenhed ved swimmingpoolen i Spanien.
Vi har alle prøvet at vente på, at en web-side bliver loadet. Dette gælder de fleste web-sider. Og hvis der samtidig er store datamængder involveret, tager det endnu længere tid. Denne forsinkelse oplever man ikke på samme måde med en Windows-app. Her er det kun data-behandlingen, som tager tid, og på et LAN-netværk går det jo hurtigt i dag. Så man vil ofte opleve, at Windows-programmer “flyver” afsted i forhold til web-apps.
SQL Server
Access bliver ofte kritiseret for, at det ikke er optimalt, hvis der er meget store datamængder eller mange samtidige brugere. Men dette er ikke rigtigt, da man i dette tilfælde vil vælge at flytte backenden (dataene) til en databaseserver som f.eks. MS SQL Server eller en Oracle Server (præcis som man ellers skulle gøre, hvis man i stedet ville lave en web-app eller mobil-app). Derved bliver de tunge processor-opgaver lagt på en server i stedet for hos brugeren. Dette giver væsentlig bedre performance, end både Web-apps og mobil-apps, såfremt programmet er bygget korrekt op. Og til almindelige små og mellemstore databaser er SQL Serveren faktisk gratis i mange tilfælde.
Som nævnt andet steds, råder vi over nogle af landets dygtigste Access-udviklere. Kontakt os derfor gerne, hvis du ønsker et tilbud eller en uforpligtende snak om mulighederne.
Eksempler på kunder, som har fået udviklet Access-databaser:
![]() |
Lind & Risør |
Make IT Easy har gennem de sidste 17 år stået for udvikling og support af et stort CRM-system i Access og SQL Server. |
![]() |
Coop Danmark Logistik |
Coop har fået udviklet et stort budgetprogram til budgettering af løn- og kørselsudgifter, et vedligeholdelsesprogram (Access/ Excel) samt ydet support på en række andre applikationer. |
![]() |
Juridisk Fakultet |
Make IT Easy har udviklet en stor kursus- og instruktør-database til planlægning og lønafregning. Systemet er en Access/SQL Server-applikation. |
![]() |
DuPont Nutrition & Biosciences |
Make IT Easy har leveret et stort Access-system til DuPont Nutrition & Bioscience. |